Concursului naţional interşcolar ”Nicolaus Copernic”, ediţia 2015


“Cum a apărut şi cum evoluează Universul”


Elevii de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Balş” din Adjud participă, în perioada 19 februarie -24 septembrie 2015, la concursul ştiinţific interşcolar de astronomie “NICOLAUS COPERNIC”, ediţia 2015, cu tema “CUM A APĂRUT ŞI CUM EVOLUEAZĂ UNIVERSUL”.


Scopul acestei activităţi este încurajarea interesului pentru ştiinţă şi astronomie. Startul concursului a fost dat pe 19 februarie, în ziua aniversării nașterii lui Copernic, prin intermediul unei conferinţe organizate în cadrul Institutului Polonez din Bucureşti. Concursul ”Nicolaus Copernic” este organizat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) și sponsorizat de System Plus, partener HP si Dell în România. Parteneri: Institutul Polonez din București, Institutul Astronomic al Academiei Române, Agentia Spațială Română (RoSA), ESERO România și Agentia Spatiala Europeana (ESA). Parteneri media: Hotnews, Știință și Tehnică, Radio România Cultural.


Echipa care participă la concurs este compusă din elevii: Petrea Ştefan, Urdă Filip, Grădinaru Gabriel, Prisecaru Emilia, Prisecaru Andreea şi Şerbănucă Rareş, coordonaţi de doamna profesoara Popovici Ellen.